Oleum Flumen

Oleum Flumen, het vloeibare goud….
olijfolie en azijn uit Catalonië

Olijfolie, niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken.
Olijfolie is als wijn: verkrijgbaar in alle soorten en maten en vooral: kwaliteiten. Standaard olijfolie wordt vooral gebruikt om in te bakken, de duurdere merken zijn bij uitstek geschikt om koud te verwerken in gerechten. De azijnen van Oleum Flumen zijn uniek en worden door professionele en amateurkoks zeer gewaardeerd.

Wij hebben ervoor gekozen olie en azijn van de hoogste kwaliteit aan te bieden die bedoeld is als ultieme smaakmaker, als verrijking voor verfijnde gerechten die een goede finishing touch verdienen.
Olie die van zichzelf al zo mooi van smaak is dat ze zelfs als starter met een stukje brood en versgemalen zout al een delicatesse is. Azijn die in perfecte balans met de olijfolie tot z’n recht komt in diverse gerechten; zoals in een salade, maar ook in vis, vlees, pasta’s en andere gerechten.

Rechtstreeks geïmporteerd
Wij importeren rechtstreeks vanuit Cataluna-Spanje en kunnen daarmee een eersteklas kwaliteit garanderen. Het resultaat: hele mooie en exclusieve producten tegen een betaalbare prijs. Voor de liefhebber van de beste olijfolie en verfijnde azijn, voor mensen die net als wij houden van koken en lekker eten.

Bezoek ons op speciaal markten
U kunt ons vinden op speciale markten maar u kunt hier ook online bestellen.
Op de pagina Markten kunt u lezen waar we de komende tijd onze producten aanbieden.

Geschiedenis/Herkomst
Oleum Flumen is een kleine olijfgaard: Finca les Teixeres, Lerida in Catalonië. De naam Oleum Flumen dateert uit de tijd van de Romeinen toen ze in ongeveer 500 v.Chr. de rivier de Ebro overstaken en de rijen olijfbomen die de rivier grensden het gebied “Oleum Flumen” noemden dat “rivier van olie” betekent. Het bedrijf bestaat sinds 10 jaar en produceert fantastisch mooie olie en azijn. Wij hebben de exclusieve verkoop voor Nederland; ons vaste assortiment biedt drie soorten olie en vier soorten azijn.

Spanje: Oleum Flumen

(Foto: Olidorado.nl hier met Anke Meijs in een proeverij bij Restaurant Inger, Beverwijk)