Geplaatst op

Nieuwsbrief maart 2022: activiteiten en nieuwe producten

(ook verzonden per mailing op 3 maart jl.)

Beste vrienden en relaties

 We zijn weer gestart in 2022. Ook Olidorado, oli y vinagre, is weer helemaal corona vrij “in de markt”.

Hierbij zenden we jullie informatie over onze activiteiten. We zullen dit jaar op een aantal markten staan waaronder als eerste de Sunday Market op 6 maart a.s. in Amsterdam. 1 mei a.s. zijn we op de Trotsmarkt in het oude centrum van Wijk bij Duurstede en op 5 mei a.s. hebben we een kraam op de bevrijdingsmarkt Doezastraat/ van der Werfpark te Leiden (zie ook de pagina markten). De verkoop aan huis en via de webshop willen we uitbreiden. Op zaterdag 21 mei a.s. houden we weer de inmiddels traditionele proeverij bij mij thuis in Loenersloot. De uitnodiging verzenden wij medio april.

Velen van jullie zijn al bekend met mijn verkoop van drie soorten erg mooie olijfolie en vier verschillende bijzondere azijnen. Mijn producten worden gekocht door en voor culinaire liefhebbers en door amateur en professionele koks. Deze producten importeer ik uit Spanje en betrek ik van Oleum Flumen, een kleinschalige Finca in Catalunya.

Nieuwe producten: We zijn eind februari terug gekomen van een succesvolle tocht naar Catalunya met een auto vol producten. Bij Oleum Flumen hebben wij de olijfolie Premium en de sherry azijn Paula Coll opgehaald. Vervolgens hebben we drie zeer kleine tot iets grotere nieuwe producenten bezocht. Wij proefden en kochten Oli d’Oliva Verge Extra van de variëteiten Palomar in Olesa de Montserrat, Vera de Montserrat in La Garriga bij Carles Nualart en Argudell en l’Olivet (blend van Arbequina, Koroneiki  en Carivell) bij Mas Auro in Esponella. We werden zeer hartelijk en gastvrij ontvangen en onze komst uit Nederland werd zeer gewaardeerd. Tevens hebben wij ons assortiment uitgebreid met een 7-tal bijzondere jams en chutneys van Joel Salvat, een kleinschalig artisanaal bedrijf in Alforja. We gaan de komende tijd kijken of we dit via Olidorado in de markt kunnen zetten.

Begin april wordt onze website aangepast en zullen alle nieuwe olijfolies en de jams daarop verschijnen met een meer uitgebreide toelichting.                                                                                                                                                          We nodigen jullie uit om weer volop de mooie olijfolies, de azijnen en nu ook de jams en chutneys bij Olidorado te kopen. We hopen onze vaste klanten weer snel terug te zien en vragen iedereen ons aan te bevelen bij bekenden en vrienden. Dat kan via de webshop op www.olidorado.nl, via info@olidorado.nl of 0612960202

Hartelijke groeten Anke Meijs.